اخبار

چگونه AMD به عنوان رقیبی شایسته برای اینتل مجددا احیا می‌شود؟

چیپ‌های سری Zen، استراتژی لایسنس‌های x86 و پردازنده‌هایی در سطح جهانی باعث می‌شود تا AMD به عنوان یکی از شرکت‌های اصلی در حوزه خود به حساب بیاید.
رقابت بین AMD و اینتل اوایل دهه ۲۰۰۰ شروع شد. در آن برهه زمانی، همین کمپانی‌ها با ابداعات جدید خود در بخش چیپ‌ها یکدیگر را به طور دائم به چالش می‌کشیدند.
اما AMD حالا از آن روز‌ها فاصله زیادی گرفته و امروزه به سختی می‌توان آن را یک تهدید برای اینتل محسوب کرد. اما فضای رقابتی می‌تواند در چند سالی که پیش‌ رو داریم شروع به تغییر کند.
در حال حاضر چیپ‌های x86 اینتل را در اکثر رایانه‌های رومیزی و سرورها می‌بینیم و AMD سهم بازار خود را طی چند سال گذشته از دست داده است. تکنولوژی پردازنده‌های این شرکت در پس مشکلات تولید و تغییر برخی از ساختارهای اصلی اینتل، دچار شکست شدند.
تا سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۱۵ پردازنده‌های سری x86 اینتل هم ۸۷.۷ درصد از سهم بازار را در اختیار داشته‌اند که این میزان نسبت به سال قبل از گزارش یاد شده یعنی ۲۰۱۴ (در این سال سهم پردازنده‌های x86 حدود ۸۶.۳ درصد بود) شاهد رشد بوده است. در بازه زمانی مورد بحث، AMD نیز ۱۲.۱ درصد از سهم بازار را در اختیار داشته که این سهم نیز طبق اعلام موسسه تحقیقاتی Mercury نسبت به گذشته که ۱۳.۶ درصد بوده، باز هم کاهش داشته است.
اما اخیرا AMD اقدامات هوشمندانه‌ای انجام داده است. این کمپانی تصمیم گرفته تا اعتمادش را بر بازار رو به کاهش PC ها در سال ۲۰۱۳ کم کند و این موضوعی است که اینتل در هفته‌های اخیر به آن پی برده و در همین راستا قصد دارد ۱۲۰۰۰ نفر از کارمندانش را اخراج کند. AMD همچنین چیپ‌ست‌های سفارشی و ضربه‌ آن‌ها به پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس را تشخیص داده است.
شرکت یاد شده حالا آماده شده تا بر بازار اینتل تسلط یابد. این گفته البته فقط زمانی به حقیقت می‌پیوندد که AMD در کار خود موفق شود. در ادامه می‌خواهیم به برخی از فناوری‌ها و تجارت‌هایی که AMD با تکیه بر آن‌ها می‌تواند بهتر در بازار رقابت با اینتل بدرخشد را با هم مرور کنیم.

صدور مجوز برای ساختار x86

احتمال دارد به زودی رایانه‌ها و سرورهایی ارائه شوند که از چیپست‌هایی بر پایه لایسنس ساختار چیپست‌های سطح بالای AMD بهره ببرند. رقابت دو طرفه و طولانی مدت در بخش پردازنده‌های x86 می‌تواند حالا بازیکنان بیشتری هم داشته باشد. وجود یک مرز برای توسعه به اینتل بیش‌تر از AMD ضربه خواهد زد. استفاده از فروش لایسنس‌ها یک راه آسان برای AMD است تا بتواند تکنولوژی‌های پردازشی خود را گسترش داده و در عین حال از این طریق درآمد نیز کسب کند.
به عنوان بخشی از سرمایه‌گذاری مشترک، AMD به تازگی لایسنس ساختار چیپ‌های سرور معرفی نشده Zen را در اختیار THATIC قرار داده است. THATICدر واقع کنسرسیومی از شرکت‌های عمومی و خصوصی چینی است.

رهبری در بخش گرافیک

AMD ابزارهای ارزشمندی دارد که اینتل هم از آن‌ها بی‌بهره است. پردازنده‌های گرافیکی Radeon و FirePro دو مورد از ابزارهای یاد شده هستند. پردازنده‌های گرافیکی این روزها بسیار مورد توجه قرار دارند و با گسترش فروش رایانه‌های مخصوص بازی، وجود چنین چیپ‌‌ست‌هایی ارزشمند خواهد بود. البته برای اینتل هم بد نیست تا در بازار گیمینگ تمرکز کند، اما مسئله اینجا است که این کمپانی فقط دارای پردازنده‌های مرکزی خوبی است. AMD با وجود پردازنده‌های Nvidia در بخش گیم باز هم کامل‌تر بنظر می‌آید، اما این کمپانی ترکیبی از فناوری‌های سخت‌افزاری دارد که آن را در بخش واقعیت مجازی و گیم بالاتر از اینتل قرار می‌دهد.

پردازنده‌های چند منظوره

اگر برای یک رایانه رومیزی یا سرور، چیپی از نوع ARM بخواهید، شرکت AMD می‌تواند آن را بسازد. اگر x86 را بپسندید، باز هم AMD می‌تواند از عهده ساختش برآید. شرکت مورد بحث تاکید دارد که طی دو سال اخیر بارها به اهمیت تطبیق‌پذیری پی‌برده است. تجارت این کمپانی بر فناوری x86 تکیه دارد، اما شرکت مورد اشاره می‌تواند از تکنولوژی‌های ARM نیز بهره ببرد. همانطور که احتمالا می‌دانید فناوری‌های ARM در چند سال اخیر و نیز سال‌های پیش‌رو به صورت بسیار گسترده‌ای در دستگاه‌های موبایلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینتل اما فقط پردازنده‌های x86 را تولید می‌کند و از نعمت بزرگی چون ARM بی‌بهره مانده است.

پردازنده‌های سری Zen

AMD امید زیادی به پردازنده‌های جدید Zen x86 خود بسته و اگر این چیپ‌ها موفق عمل نکنند، این اتفاق می‌تواند باعث سقوط شرکت مورد بحث شود. اما پردازنده‌های مورد اشاره می‌توانند نیاز این شرکت را برای رقابت با اینتل برآورده سازند. چیپ‌ست‌های سری Zen قطعا نظر بسیاری از علاقمندان به محصولات کنونی اینتل را تغییر خواهد داد. AMD بر این باور است که در هر چرخه فرکانس پردازنده‌ها، کارایی و عملکرد آن‌ها تا ۴۰ درصد بهبود یافته و این آمار یعنی قدرت ارائه شده توسط محصول AMD نسبت به آنچه چیپ‌ست‌های تکی ارائه شده توسط پردازنده‌های x86 ارائه می‌دهند بهتر است. اولین چیپ‌های سری Zen اواخر سال میلادی جاری برای دسکتاپ‌ها عرضه خواهد شد.

سرور

زمان گسترش بازار سرورهای AMD فرا رسیده است. در این حوزه چیپ‌های Xeon اینتل تقریبا پردازنده‌های Opteron را نابود کردند. AMD پیش‌تر سهمی دو رقمی در بازار سرورها داشت، اما پس از روی دادن مشکلاتی که در ساختارهای معیوب و ضعیف این کمپانی در چیپ‌ست‌های مخصوص سرورها رخ داد، وضعیت کنونی AMD در حوزه سرور بسیار بد شد. شرکت مورد اشاره بر روی موردی که در چیپ‌های سری Zen آن بازگشت نامیده‌ می‌شود تکیه کرده تا مجددا در بازار سروررها خودی نشان دهد. AMD اساسا هدف اصلی و اولیه چیپ‌های Zen را سرورهای هایبریدی تعیین کرده و پس از آن سایر سیستم‌ها را نیز با چیپ‌ست مورد اشاره تجهیز خواهد کرد.

بازار چین

با توجه به ارائه لایسنس چیپ‌های x86 به THATIC که در اول این مطلب به آن اشاره کردیم، شرکت AMD هم اکنون حضور خوبی در بازار پر رونق سرورهای چین دارد. همین موضوع باعث شده تا AMD منابع خود را برای فروش چیپ‌ست‌ها در بازار چین بیشتر و با خیالی آسوده‌تر هزینه کند. این کمپانی همچنین برنامه ریزی کرده تا با استراتژی فروش لایسنس، بتواند چیپ‌های رایانه‌ای بیشتری را در چین به فروش برساند.

چیپ‌های سفارشی

با توجه به کاهش فروش و عرضه رایانه‌های رومیزی، AMD حالا روش و مکان جدیدی برای فروش پردازنده‌ها در این بازار یافته است. این کمپانی همچنین بر محصولاتی مانند کنسول‌های بازی، خودپردازها و نیز خودروها و کلا هر محصولی که نیاز به پردازنده دارد، تمرکز کرده است. برای نداشتن نگرانی از کسب درآمد، AMD در حال حاضر نیاز به سفارش‌هایی در مقیاس بالا دارد.
 

منبع pcworld
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا