PDA

View Full Version : فونت های ساخته ناصر ابراهیمی

naser80
23-01-2009, 23:13
با سلام خدمت دوستان عزيز. اين يه فونت جديد براي نوكيا هست كه خودم ساختم و جاي ديگه نمي تونيد پيداش كنيد چون من از فونت آماده استفاده نكردم بلكه يه كتاب رو اسكن كردم و با رنج بسيار تبديل به فونتش كردم (فونت نوستالژيك و زيباي ماشين تحريرهاي قديم هستش {البته نه خيلي قديمي!}). همچنين فكر كنم تنها فونتي هست كه عدد صفر رو فارسي مي نويسه (به صورت دايره توخالي و نه نقطه كه عربي هست).
در ساخت اين فونت بسيار وسواس به خرج دادم تا هيچ حرفي از بالا يا پايين كليپ يا بريده نشه (از اين اتفاق متنفرم).
البته براش علامتهاي نقطه و كاما و ... رو نساختم. فونت لاتينش هم 100% باب دلم نيست.
نمونه ويندوزش رو هم براي خودم درست كردم. توي آفيس معركه هستش.
در ضمن از دوست عزيزي كه آموزش تركيب فونت رو گذاشتن بسيار ممنونم.

naser80
25-01-2009, 18:17
آموزش انجام تغييرات روي فونت با نرم افزار Font Creator

*** حتماً از فونت بكاپ بگيريد چون عملياتي كه قراره انجام بدين قابل برگشت (Undo)نيست***

آموزش زير شامل چگونگي سياه يا "بولد" كردن حروف، نازك كردن، كج يا ايتاليك كردن، بزرگ يا كوچك كردن، كم يا زياد كردن فاصله بين حروف و غيره هست. توجه داشته باشيد كه كم يا زياد كردن فاصله بين حروف فارسي به علت چسبان بودن الفباي فارسي كار پيچيده اي است و اگه لازم شد براي اين كار هم راهنمايي ميذارم.

ابتدا فونت مورد نظر رو در برنامه باز كنيد و تمام گليفهايي رو كه ميخواهيد تغيير بديد رو با Ctrl+Click يا Shift+Click انتخاب كنيد (شيفت كليك بهتر و سريعتره). همچنين اگه ميخواييد همه حروف بدون استثنا تغيير كنن نيازي به انتخاب كردن نيست.
سپس به منوي Tools/Glyph Transformer بريد.
حالا در پنجره ظاهر شده (Transform Wizzard) اگر گليفي انتخاب نكرديد و ميخواييد تغييرات روي همه اعمال بشه در قسمت Range گزينه All و اگر مي خواييد تغييرات روي گليفهاي خاصي كه انتخاب كرديد اعمال بشه گزينه Selected رو مارك بزنيد.

1- براي بولد كردن در مربع سمت چپ پنجره Transform Wizzard مطابق شكل ليست Effects رو باز كرده و گزينه Bold رو انتخاب كنيد و فلش آبي رنگ به سمت راست رو بزنيد.
2- گزينه Preserve side bearings رو تيك بزنيد تافاصله جانبي حروف به هم نخوره. البته ميتونيد تيك هم نزنيد. براي بولد كردن خيلي بحراني نيست.
3- بالاي گزينه Preserve side bearings دو عدد (كه به طور پيش فرض 20 و 25 هستن) مي بينيد. اين عددها مقدار بولد شدن حروف در راستاي افقي (Horizontal) و عمودي (Vertical) هستن. حالا عددهاي دلخواهتون رو وارد كنيد و OK كنيد و اگه پيغامي مبني بر غير قابل Undo بودن اومد اون رو هم OK كنيد.
4- فونت تغيير يافته رو حتماً Save As كنيد تا قبليش رو از دست ندين.
5- فونت رو نصب كنيد.

براي نازك كردن عين مراحل بالا عمل كنيد فقط به جاي Bold ، گزينه Thin رو انتخاب كنيد.
مي تونيد عملياتي رو كه بهش نياز نداريد با زدن فلش آبي رنگ به سمت چپ از دور خارج كنيد.
ايتاليك كردن هم با گزينه Skew از ليست Outlines انجام ميشه. بقيه تغييرات هم كم و بيش مشابه انجام ميشن. خودتون ته و توي اونا رو در بياريد.