زمانی برای درخشش سونی، بررسی تخصصی سونی اکسپریا XZ1
شاید بسیاری از کاربران تلفنهای همراه هوشمند باور داشته باشند که سونی با دوران اوج خود در بازار تلفنهای همراه هوشمند فاصله زیادی دارد ولی در عمل هنوز پرچمدارانی مانند اکسپریا XZ1 وجود دارند تا سونی بتواند قدرت خود را به رخ بکشد. این تلفن همراه یکی از برترین محصولات ساختهشده توسط شرکت سونی است و بدون شک مزایایی را در خود جای داده است که بتواند هواداران تلفنهای همراه را برای خرید این محصول تطمیع کند. با این وجود باید دید که آیا میتوان این محصول را یکی از بزرگان بازار دانست؟ برای دانستن پاسخ این سوال میتوانید این بررسی تخصصی را مطالعه کرده و نظر تخصصی موبایلستان درباره این تلفن همراه را بدانید.
طراحی ظاهری
طراحی ظاهری این تلفن همراه از راه دور نام سونی را فریاد میزند. بنده فلزی و زیبای این محصول بدون شک یکی از مهمترین المانهای طراحی شرکت سونی یعنی ساختار مستطیل کامل از زاویه دید جلو را در خود جای داده است. ابتدا ابعاد این محصول را با هم بررسی میکنیم. سونی اکسپریا XZ1 در ابعاد ۴۸٫۸ سانتیمتر در ۷٫۳ سانتیمتر ساختهشده است و ضخامت آن نیز تنها ۷٫۴ میلیمتر است که البته در میان نازکترین محصولات جهان حضور ندارد ولی درمجموع ظرافت بسیار مناسبی دارد. همچنین علیرغم اینکه سونی اکسپریا XZ1 به یک بدنه کاملا فلزی مجهز است، تنها ۱۵۵ گرم وزن دارد.
وقتی از روبرو به این تلفن همراه نگاه میکنیم، نمایشگر تقریبا در مرکز گوشی قرار دارد و حاشیه بالا و پایین نمایشگر تقریبا یک اندازه هستند. در کنارههای نمایشگر نیز حاشیه نسبتا نازکی را مشاهده میکنیم. در نگاه به این تلفن همراه از بخش پشتی شاهد بدنهای هستیم که تقریبا ۹۰ درصد آن بدون هیچ نشانه و یا سیستم خاصی طراحی شده است. تنها در ۱۰ درصد بالایی بخش پشتی میتوانیم لنز دوربین و فلش را نیز مشاهده کنیم. البته عدسی دوربین اندکی برجسته طراحی شده است ولی بقیه بخشها کاملا همسطح هستند.
بخش بالایی سونی اکسپریا XZ1 تنها یک خروجی جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون و یک میکرفن را در خود جای داده است. در بخش پایینی نیز شاهد یک میکروفن دیگر و ورودی یواسبی از نوع C هستیم. در سمت چپدستگاه نیز دکمه روشن و خاموش کردن نمایشگر قرار گرفته است که در نوع خود طراحی متفاوت و زیبایی دارد؛ در بالای این دکمه نیز شاهد حضور سیستم کنترل صوتی هستیم. در سمت مقابل نیز تنها درگاه ورودی سیمکارت این دستگاه قرار دارد. البته باید یادآور شویم که دکمه روشن و خاموش شدن دستگاه بهعنوان حسگر اثرانگشت نیز عمل میکند و بهاینترتیب یکی از بزرگترین تفاوتهای طراحی سونی اکسپریا XZ1 با سیار محصولات بازار را شاهد هستیم.
درمجموع میتوان طراحی ظاهری این تلفن همراه را جذاب و زیبا دانست ولی مشکل اصلی سونی اکسپریا XZ1 این است که انگار یک نسل از سایر محصولات موجود در بازار عقب است. این تلفن همراه مواردی مانند نمایشگر بدون لبه که به استانداردهای عادی ظاهری برای دستگاههای مختلف بدل شدهاند را در خود ندارد. همچنین طراحی حسگر اثرانگشت در کنار دستگاه موجب شده است که نتوان به سراغ استفاده از اثر چند انگشت برای آن رفت. کاربران راست دست تنها میتوانند از انگشت شصت خود برای باز کردن تلفن همراه استفاده کنند و کاربران چپ دست نیز تنها دو انگشت اشاره و انگشت میانی را بهعنوان گزینههای خود در اختیار خواهند داشت. البته درمجموع این طراحی در مقایسه با طراحی حسگرهای اثرانگشت بسیاری از محصولات دیگر بازار، بسیار نوآورانه و جالب است.
درمجموع میتوان در این بخش به سونی اکسپریا XZ1 نمره قابلقبولی داد و طراحی ظاهری این محصول از دیدگاه موبایلستان امتیاز ۹ از ۱۰ را دریافت میکند.
نمایشگر
تلفن همراه سونی اکسپریا XZ1 به یک نمایشگر ۵٫۲ اینچی مجهز است. این نمایشگر از نوع السیدی است و میتواند ۱۶ میلیون رنگ را به کاربران خود ارائه کند. نسبت تقسیم این نمایشگر برابر با ۱۶ به ۹ است. تراکم پیکسل این نمایشگر برابر با ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که این محصول را در رده نمایشگرهای فول اچدی طبقهبندی میکند. زاویه دید نمایشگر این مدل نیز ۱۷۸ درجه است و کیفیت این صفحهنمایش در محیطهای مختلف بسیار مناسب است. بااینوجود در زیر نور مستقیم ممکن است با اندکی مشکل روبرو شوید. بزرگترین مشکلی که در کار کردن با نمایشگر سونی اکسپریا XZ1 تجربه کردم نیز این بود که درصورتیکه اثرانگشت روی نمایشگر باقی مانده باشد، در محیطهای دارای نور طبیعی با مشکلاتی در خواندن نمایشگر روبرو میشوید. البته باید یادآور شویم که اثرانگشت شما بهصورت عادی چندان بر روی این نمایشگر باقی نمیماند و تنها باید انگشتانی نهچندان تمیز را به این صفحهنمایش بزنید تا با مشکل یاد شده روبرو گردید.
درمجموع نمایشگر این مدل را میتوان یک نمونه استاندارد دانست ولی استاندارد بودن برای دنیای امروزی که همه شرکتها به سراغ نمایشگر بدون لبه و دارای کیفیت فراتر از فول اچدی رفتهاند، یک امر کاملا معمولی بهحساب میآید و امتیاز ما به این بخش تنها ۸ از ۱۰ است.
توان پردازشی
سونی اکسپریا XZ1 به یک پردازنده نیرومند اسنپ دراگون ۸۳۵ مجهز است که موجب میشود تا این تلفن همراه در میان قویترین محصولات جهان از نظر پردازشی قرار داشته باشد. به همراه این پردازنده نیرومند نیز شاهد حضور یک رم ۴ گیگابایتی بر روی سونی اکسپریا XZ1 هستیم که موجب میشود تا تقریبا تمامی پردازشهای انجام شده بر روی این تلفن همراه به روانی هر چه تمام اجرا شوند. این مدل در بنچمارکهایی مانند Antutu توانسته است تا امتیازی متوسط کسب کند ولی مواردی مانند بنچمارک Geekbench 4 Compute موجب میشوند تا این تلفن همراه قدرت واقعی خود را به نمایش بگذارد.
نتایج سایر بنچمارکهای سونی اکسپریا XZ1 به ترتیب زیر هستند:
بهاینترتیب میتوانید ببینید که چرا سونی اکسپریا XZ1 یکی از نیرومندترین دستگاههایی است که در تاریخ کاری شرکت سونی ساختهشده است. امتیاز این تلفن همراه از نظر توان پردازشی را میتوان ۱۰ از ۱۰ دانست.
حافظه و امکانات ذخیرهسازی
سونی اکسپریا XZ1 به یک حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی مجهز است و از این نظر استاندارد بهحساب میآید. با این وجود میتوان این حافظه را به کمک کارت حافظه افزایش داد. ظرفیت کارت حافظه قابل پشتیبانی در این تلفن همراه، ۲۵۶ گیگابایت است. البته برای استفاده از این کارت حافظه باید یکی از درگاههای سیمکارت خود را قربانی کنید و دستگاه سونی اکسپریا XZ1 شما به یک تلفن همراه یک سیمکارتی بدل خواهد شد. بهاینترتیب امتیاز موبایلستان برابر با ۹ از ۱۰ خواهد بود.
دوربین
پرچمداران سونی همواره به داشتن دوربینهای بسیار نیرومند مشهور بودهاند و سونی اکسپریا XZ1 نیز از این قاعده مستثنا نیست. البته سونی برای پرچمدار خود به روند دوربینهای دوقلو نپیوسته است ولی بار دیگر ثابت کرده است که یک عدسی نیز میتواند کیفیتی خیرهکننده را در عکاسی به همراه داشته باشد. این تلفن همراه به یک دوربین ۱۹ مگاپیکسلی مجهز است و امکاناتی مانند ژیروسکوپ، بزرگنمایی خودکار لیزری، فلش الایدی و … بهخوبی میتوانند این دوربین را به یک محصول ویژه بدل کنند. حسگر این دوربین ابعاد ۱/۲٫۳” دارد و سایز پیکسل تصاویر این دوربین نیز ۱٫۲۲µm است. قابلیتهای استانداردی مانند شناسایی چهره، شناسایی لبخند، تصویربرداری پانوراما، تصویربرداری HDR و تمرکز تصویر با لمس نمایشگر نیز بر روی این دوربین قرارگرفتهاند و میتوان از آنها استفاده کرد.
فیلمبرداری با این دوربین نیز با سه کیفیت مختلف ممکن است. این سه کیفت شامل فیلمبرداری ۲۱۶۰P با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، فیلمبرداری ۱۰۸۰P با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه و درنهایت فیلمبرداری ۷۲۰P با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه هستند. دوربین دوم سونی اکسپریا XZ1 نیز یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی است که میتواند فیلمبرداری با کیفت ۱۰۸۰P را فراهم سازد. همچنین این دوربین میتواند باقابلیتهایی مانند ژیروسکوپ بهسادگی یک دوربین سلفی مناسب برای شما باشد. اندازه عدسی دوربین دوم سونی اکسپریا XZ1 نیز ۲۲ میلیمتر است.
تصاویر برداشتشده با دوربین اصلی بسیار باکیفیت و جذاب هستند و بهخوبی میتوان از این محصول برای برداشت عکسهای باکیفیت استفاده کرد. تصاویر برداشتشده در محیطهای کمنور نیز کیفیت قابلقبول و خوبی داشتند. درمجموع تصاویر با رنگبندی طبیعی و نور مناسب خود بهخوبی نشان میدهند که چرا سونی به داشتن دوربینهای خوب مشهور است.
ازجمله قابلیتهای ویژه دوربین اصلی سونی اکسپریا XZ1 میتوان به سیستم دوربین Motion Eye اشاره کرد که موجب میشود تا کیفیت این دوربین ۱۹ مگاپیکسلی از کیفیت دوربین ۲۳ مگاپیکسلی نسل قبلی همراههای شرکت سونی نیز بهتر باشد. امتیاز سونی اکسپریا XZ1 در بخش دوربین از نظر وبسایت موبایلستان برابر با ۱۰ از ۱۰ است.
سیستم صوتی
کیفیت صدای این تلفن همراه هوشمند را نمیتوان بسیار درخشان دانست ولی سونی اکسپریا XZ1 صدای نسبتا خوبی دارد. بلندگوهای موجود در این سیستم نیز نسخههای استاندارد استریو هستند و میتوان از آنها برای پر کردن یک اتاق کوچک از صدا استفاده کرد ولی نباید انتظار داشت که بتوان این محصول را بهعنوان یک دستگاه مناسب برای پخش موسیقی با صدای بلند مورد استفاده قرارداد. بااینوجود با استفاده از جک ۳٫۵ میلیمتری این تلفن همراه میتوان بهراحتی از هدفونهای باکیفیت استفاده کرد و خروجی صدای سونی اکسپریا XZ1 در این بخش بسیار درخشان ظاهر میشود. درمجموع امتیاز سیستم صوتی سونی اکسپریا XZ1 از دیدگاه موبایلستان برابر با ۹ از ۱۰ است.
باتری
باتری سونی اکسپریا XZ1 نیز یک باتری لیتیوم یونی ۲۷۰۰ آمپرساعتی است که بر اساس توان خروجی دستگاه اندکی ضعیف به نظر میرسد ولی عدم وجود نمایشگرهای روز جهان و کیفیت معمولی نمایشگر سونی اکسپریا XZ1 موجب شده است تا میزان استفاده انرژی این نمایشگر بهمراتب کمتر از سایر رقبا باشد و به همین دلیل نیز دوام باتری این مدل قابلقبول است. این باتری میتواند برای کاربریهای معمولی، نزدیک به یک روز کامل به کار کردن ادامه بدهد. بااینوجود بررسی دقیق عملکرد باتری این محصول نشان داده است که سونی اکسپریا XZ1 در وضعیت وب گردی میتواند نزدیک به ۹ ساعت و نیم به کار ادامه بدهد. این زمان برای پخش ویدیو باکیفیت متوسط به ۱۱ ساعت ۴۰ دقیقه افزایش مییابد و درنهایت نیز در زمان مکالمه بر روی شبکههای ۳G شاهد عملکرد مناسب سونی اکسپریا XZ1 و کار کردن ۲۰ ساعت و ۲۰ دقیقهای آن هستیم. همچنین ساختار شارژ سریع نسخه ۳ در این مدل موجب شده است تا بتوان باتری آن را در ۳۰ دقیقه از صفر تا ۶۰ درصد شارژ کرد. درمجموع میتوان عملکرد باتری سونی اکسپریا XZ1 را اندکی فراتر از توقعات دانست و نمره این دستگاه در این بخش ۸ از ۱۰ است.
نرمافزار
سونی اکسپریا XZ1 بهصورت پیشفرض با آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید یعنی اندروید اوریو یا نسخه ۸٫۰ به مشتریان عرضه شده است و از این نظر بهترین امتیاز ممکن را کسب میکند. وجود نرمافزارهای پیشفرض سونی بر روی این محصول موجب ایجاد حالتی دوگانه میشود و کاربرانی که این نرمافزارها را دوست دارند، از وجود آنها خوشحال خواهند بود ولی کاربرانی که در جبهه مقابل قرار دارند، از اشغال شدن حافظه دستگاهشان بهواسطه این نرمافزارها ناراضی هستند. امتیاز سونی اکسپریا XZ1 در بخش نرمافزار، ۹ از ۱۰ است.
امکانات جانبی
سونی اکسپریا XZ1 از نظر امکانات جانبی محصولی متوسط است. این تلفن همراه با داشتن یک دوربین خوب و پردازندهای نیرومند، محصولی جذاب بهحساب میآید ولی امکانات جانبی آن به حسگر اثرانگشت، سیستم شارژ سریع و جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون خلاصه میشود. همچنین این تلفن همراه تا عمق ۱۵ متری و برای مدتزمان ۳۰ دقیقه، ضد آب (بهتر است بگوییم مقاومت در برابر آب) است. البته این امکانات بههیچعنوان کمارزش نیستند بلکه تنها مورد این است که وقتی سونی اکسپریا XZ1 بهعنوان پرچمدار شرکتی مانند سونی معرفی میشود، انتظاری بیش از خوب بودن از آن وجود دارد و سونی در این بخش نتوانسته است این انتظارات را بهصورت کامل برآورده سازد. امتیاز سونی اکسپریا XZ1 در بخش امکانات جانبی برابر با ۹ از ۱۰ است.
ارزش در برابر قیمت
وقتی صحبت ارزش در برابر قیمت به میان میآید و با یک پرچمدار سروکار داریم، شرح دادن ماجرا اندکی دشوار میشود. تلفنهای همراه میان رده، فاصله خود را با پرچمداران کاهش دادهاند و از سوی دیگر قیمتی بهمراتب پایینتر دارند. در این میان بههیچعنوان نمیتوان انتظار داشت که بتوان ارزش در برابر قیمت را برای پرچمدارانی مانند سونی اکسپریا XZ1، بسیار مناسب دانست. قیمت این محصول در بازار ایران اندکی نوسان دارد و مدل فاقد ضمانت آن اندکی ارزانتر از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. بهاینترتیب باید گفت که امتیاز سونی در این بخش را میتوان تنها متوسط دانست و سونی اکسپریا XZ1 در این بخش موفق به کسب امتیاز ۸ از ۱۰ میشود.
نتیجهگیری
درمجموع میتوان سونی اکسپریا XZ1 را یک تلفن همراه استاندارد و بسیاری نیرومند دانست ولی درمجموع بسیاری از رقبای این تلفن میتوانند امکانات جانبی متفاوتی نسبت به سونی اکسپریا XZ1 را ارائه کنند. پرچمدار سونی از نظر کلی یک محصول نیرومند و مناسب است ولی کمبودهای این محصول تنها در مقایسه با رقبای آن آشکار خواهند شد. در مجموع باید بگوییم که سونی اکسپریا XZ1 برای کسانی که به دنبال آخرین فناوری روز هستند چندان مناسب نیست ولی برای کسانی که میخواهند فناوریهای آزمون و خطا پس داده را با بالاترین کیفیت در اختیار داشته باشند، یک گزینه ایدال بهحساب میآید.
دیدگاه شما