معرفی اپلیکیشن زبان بیاموز
اپلیکیشن زبان بیاموز یک اپلیکیشن آموزشی است که از طریق ارائه بخشهای آموزشی و تمرین امکان یادگیری ساده برای زبانآموزان در چهار زبان را فراهم میکند. در این مطلب به معرفی اصلیترین مشخصات این برنامه میپردازیم.
زبان بیاموز چطور به زبانآموز کمک میکند؟
یادگیری هر زبان از دو بخش کلی تشکیل شده، اول یادگیری دانش مرتبط با ان زبان (اطلاعات مرتبط با ساختار و گرامر و واژهها) و دوم مهارت استفاده از آن زبان. دانش هر زبان از طریق مطالعه مطالب آموزشی و درسهای گرامر قابل دستیابی است و بخش کوچکتر از یادگیری به حساب میآید. بخش اصلی یادگیری زبان، تسلط برمهارت استفاده از زبان است. این تسلط تنها از طریق تمرین و تکرار مباحث به دست خواهد آمد.
زبان بیاموز تمرکز زیادی را بر روی ایجاد ابزارهایی گذاشته که به کسب مهارت زبان در زبانآموز کمک میکند. به همین منظور بخشهای مختلفی با هدف تسهیل روند تمرین و تکرار در برنامه ایجاد شده.
زبانهای تحت پوشش
در حال حاضر اپلیکیشن زبان بیاموز چهار زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسه و ترکی استانبولی را پوشش میدهد.
بخشهای اصلی
- بخش واژهآموزی: بخش واژهآموزی از یک مجموعه درس طبقهبندی شده تشکیل شده است که به زبانآموز کمک میکند یک متد ساده و استاندارد برای یادگیری واژههای جدید را بسته به نیازش ایجاد کند. این بخش از طبقهبندیهای مختلفی بسته به نیاز کاربران تشکیل شده مانند: دستهبندی سطحبندی شده (دستهبندی واژهها براساس میزان سختی و سطح یادگیری آنها)، دسته بندی موضوعی (دستهبندی واژهها براساس نوع موضوعی که با آن مرتبط هستند) و چندین دستهبندی دیگر. این بخش همچنین شامل یک مجموعه بزرگ از اصطلاحات و ضربالمثلها برای هر زبان هم هست.
- بخش خواندن و شنیدن: در بخش شنیداری فایلهای صوتی کتابهای داستان کوتاه و بلند، کتابهای آموزشی پایه هفتم تا یازدهم، کتابهای کمک آموزشی و دستهبندی مکالمات براساس نوع موضوعی که با آن مرتبط هستند و تکنیکهای شنیداری در سطوح مختلف قرار گرفتهاند. در تمام قسمتهای این بخش از نوار ابزاری در پایین صفحه بهره گرفته شده است که امکاناتی از قبیل مشخص کردن یک جمله و تکرار و تمرین صوت آن بخش، بازگشت یا پیشروی در خواندن، تند یا کند کردن صدای درحال پخش و… در دسترس کاربر میگذارد.
- بخش گرامر: قوانین دستوری هر زبان با توجه به اصول و علائم نگارشی، ضمایر، ساختار ملکی، افعال وجهی و… مربوط به خودش در دستهبندیهای جداگانه قرار دارد. امکان دسترسی به واژهنامه بیاموز از این بخش ممکن است و برای سهولت در مطالعه و بزرگنمایی صفحه می توان گزینه چرخش کمک گرفت. در هر قسمت مثالهایی آورده شده است که در کنار هر جمله علامت بلندگویی تعبیه شده است و با کلیک بر روی آن با تلفظ صحیح هر کلمه آشنا می شویم.
- بخش تلفظ و الفبا: اطلاعاتی جامع و ضروری در رابطه با لهجهها، تلفظ حروف و الفبای هرکدام از زبانها در دسترس کاربر قرار داده شده است. در قسمتهایی از این بخش لزوما توضیحاتی جهت آشنایی بیشتر در رابطه با فونتیک و سیلاب (اضطراب واژهها..)، ضرورت استفاده و اهمیتشان داده شده است.
- دیکشنری رایگان: زبان بیاموز، گذشته از همه امکانات موجود، دارای یک دیکشنری آموزشی نیز هست که مشابه دیکشنری آنلاین بیاموز عمل میکند. این دیکشنری دارای صدهاهزار واژه به همراه مثال، توضیحات و اطلاعات مهم گرامری است که به زبانآموز در یادگیری سریعتر مباحث آموزشی کمک میکند.
ابزارهای آموزشی
- لایتنر: یکی از روشهای مؤثر یادگیری مطالب ،استفاده از جعبه لایتنر است. با انتقال واژگان دلخواه در پنج جعبه مختلف می توان بازه زمان مرور و یادآوری هرلغت در موعد مقرر را مشخص کرد. امکان ایجاد حذف یا اضافه کردن، خواندن معانی لغات به همراه مثالی از آن در جمله، ثبت سطح آگاهی هر روزه خود از آن کلمه، تلفظ صحیح هر کلمه به صورت خودکار یا دستی برای کاربر ممکن است. همچنین می توانید با انتخاب گزینه ویجت لایتنر در این بخش، یک نسخه از لایتنر را برای دسترسی بهتر بر روی صفحه گوشی خود داشته باشید.
- فلش کارت: روشهای آموزشی مختلف در بستر برنامه کمک شایانی به یادگیری بهتر کاربر میکند. فلشکارتها بعد از مرور لغت برای تمرین بسیار کارآمد میباشند. هنگام ورود به این بخش دسترسی هایی برای کاربر وجود دارد. در یک طرف فلش کارت امکاناتی اعم از افزودن لغت به بخش “کلمات شما” در پوشه ای با نامگذاری دلخواه کاربر، اضافه یا حذف از لایتنر، تلفظ و در پشت کارت معانی و ثبت امتیاز و مشاهده مثالی درقسمت دیکشنری برنامه در قالب جمله قرار دارد که نمایش لغت یا معنی بسته به انتخاب کاربر انجام میشود. همچنین در کادری بالای صفحه تعداد کلمات خوانده شده و یادگرفته شده نمایش داده میشود. و در درصورت نیاز کاربر می توان با کلیک برروی یک گزینه آن درس را از نو مرور کرد.
- آزمون واژگان: یکی از مهمترین نیازها در یادگیری زبان دوم آگاهی شخص از میزان یادگیری هر بخش میباشد. آزمون ها درس به درس برگزار شده که شامل سوالات چهارگزینهای جهت انتخاب نزدیکترین گزینه به ترجمه به علاوه معنی کلمه بههمراه کلمات درهم جهت چیدمان صحیح و املاء لغت درنظرگرفته شده است.
- امکانات صوتی: تنها با خواندن و نوشتن نمیتوان به سطح کیفی مطلوبی از یادگیری یک زبان جدید دست یافت بلکه یکی از نیازهای ضروری آن شنیدن تلفظ صحیح و همراهی گوش و چشم است. امکانات صوتی برنامه در بخش واژگان و شنیداری تعبیه شده است و امکاناتی ازقبیل نوع لهجه (بریتانیایی یا آمریکایی)، آرام خواندن در تکرار، سرعت خواندن، متوقف کردن، حرکت به جلو یا بازگشت به عقب، تکرار جندباره یک جمله، نمایش جمله ای که در حال خواندن است، کوچک کردن یا بستن نوار ابزار پائین از جمله موارد قابل دسترس میباشد. پس از مطالعه کامل یک کتاب تنها با فشردن یک دکمه در پایین صفحه به کتاب بعدی مراجعه کنید.
زبان بیاموز را از کجا دانلود کنم؟
اپلیکیشن زبان بیاموز را میتوانید از طریق گوگلپلی (لینک صفحه دانلود زبان بیاموز در گوگل پلی) یا مارکتهای داخلی (بازار، مایکت و ایران اپس) دانلود کنید. کافیست در بخش جست و جوی مارکت، عنوان “بیاموز” را جست و جو کنید.