چالش مومو چیست و چرا برای کم سن و سالان خطرناک است؟
چالش مومو یک چالش جدیدی بوده که این روزها در واتس اپ گشترش یافته است. در واقع مومو یک دختر زشت و ترسناک است و ما در این مطلب قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم. و اینکه چرا چنین چالش عجیبی به وجود آمده است.
موضوعی که براساس آن کودکان با مشاهده چنین چالشی، سعی میکنند خودکشی کرده یا ایست قلبی دارند. در حقیقت چالش مومو یک اکانت واتساپ با تصویر پروفایل یک دختر بسیار زشت همراه با یک خنده جوکر مانند است در واقع تصویر پروفایل مو فتوشاپ یا ویرایش شده نیست بلکه تصویری از یک مجسمه یا آثار عروسکهای نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمتهای آن از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن در این پروفایل قرارداده شده است.
گفته میشود چالش مومو یک داستان ترسناک است و موجب خواهد شد تا کودکان خودکشی کرده و به حملات خشونت آمیز تشویق میسازد.
آشنایی با چالش مومو
بی شک وب سایتهای مختلفی خبر چالش مومو را گزارش دادند. موضوعی که کمتر کسی از آن بی خبر بوده و افرادی با فرزندان کم سن و سال باید به این موضوع توجه بسیاری داشته باشند. این بازی را بیشتر باید یک چالش دانست و عمدتا روی واتس اپ انجام میدهند. از آنجایی که بازی نهنگ آبی هم پیشتر آشکار شد، در حال حاضر چالش مومو هم یک بازی شناخته میشود.
اما مومو چیست و به چه کسی میگویند؟ شاید چنین پرسشی برای شما به وجود بیاید که با مومو باید آشنا شوید. شخصیتی ترسناک که برگرفته از مجسمههای ترسناک ژاپنی است. در حقیقت این موجود در افسانههای ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچهها نیز میکرده اند. تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت.
چالش مومو از کجا آغاز شد؟
داستان این چالش از فیسبوک شروع شد. پس از آن که این مجسمه در فیسبوک مطرح شد، در یک گروه فیس بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. آنها بیان داشتند که در صورت ارسال پیام برای مومو، این شخصیت با ارسال تصاویری وحشتناک پاسخ میدهد. بنابراین افرادی که به این اکانت پاسخ میدادند، با تصور اینکه فردی در اکانت مقابل تحت عنوان مومو فعالیت میکند، ترسی در آنها به وجود میآورد.
گفته شده این چالش با ارسال پیام آغاز شده و پایانی ندارد زیرا اتمامی در کار نیست. بنابراین افرادی که این چالش را شروع میکنند تنها با حذف حساب میتوانند خود را نجات دهند و راه دیگری در کار نیست.
این بازی ابتدا از آرژانتین شروع شده و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشورها رسید و تاکنون یک دختر نوجوان 12 ساله براثر آن خودکشی کرده است. اما داستان خطرناک شدن Momo از فیس بوک آغاز گردید. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آنها چنین بیان میکردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آنها را با تصاویری وحشتناک، خشونت آمیز و حتی تهدید میدهد.
با توجه به مواردی که ذکر شد، بنظر میرسد چالش مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمیتواند پایانی برای آن در نظر بگیرد. این چالش با ارسال پیام به مومو آغاز میشود و پس از آن پیامهای تهدید آمیز، خشونت بار و وحشتناک به کاربر ارسال میگردد.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشورها گسترش یافت و تاکنون خودکشی یک دختر نوجوان ۱۲ ساله را به آن نسبت میدهند. پس از انتشار این بازی در فیس بوک، حال مومو در واتس اپ اقدام به انتشار کرده است و از طریق این پیام رسان قربانی میگیرد. برخی از کارشناسان حوزه نرم افزاری، این چالش را حقهای برای سرقت اطلاعات کاربران عنوان کرده اند و برخی دیگر نیز آن را یک چالش بیمارگونه، همچون نهنگ آبی، نامیده اند.
ورود پلیس فتا به داستان مومو
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به ارسال کلیپهای مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان گفت: والدین در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپهای مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.
سرهنگ علی محمد رجبی در تشریح این خبر اظهار داشت: رسیدگی به ارسال پیامها و کلیپهای موسوم به مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدفشان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون میشوند.
وی از والدین درخواست کرد: در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آنها صحبت کرده و نگرانی آنها را کاهش دهند چراکه والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دارند.
سرهنگ رجبی افزود: در روزهای اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استانهای کشور به خصوص استانهای جنوبی بوده ایم و برخی کاربران که بیشتر آنها دانش آموز بوده اند پیامهایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده اند؛ دریافت پیامها و کلیپهای چالش مومو بیشتر از طریق اپلیکیشن واتس اپ صورت گرفته است. وی در تشریح این موضوع گفت: مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت کرده و پس از شروع به گفتگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت میشود.
وی مراقبت از دادههای خصوصی و عدم افشای اطلاعات در شبکههای اجتماعی و آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی را راهکار اصلی پیشگیری از این مشکلات دانست و افزود: امیدواریم آموزش و پرورش و والدین گرامی با ارائه آموزشهای لازم به دانشآموزان از بروز اینگونه مشکلات پیشگیری کنند.
سرهنگ رجبی در پایان از هموطنان خواست: هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir یا شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ در میان بگذارند.
به هر حال انتظار میرود با ورود پلیس فتا به این موضوع، شاهد پایان یافتن بازی یا همان چالش مومو باشیم. چالشی که چندین نفر را درگیر خود کرده و موجب مرگ چند نفر هم شده است.