
کاربران ایرانی هوآوی با استفاده از HMS نگرانی خاصی در زمینه دسترسی به اپلیکیشنها نخواهند داشت
خدمات موبایل هوآوی یا به اختصار HMS سرویسی است جایگزین سرویس های ارائه شده توسط گوگل شده تا نیازهای کاربران از طریق آن مرتفع شود. در این مقاله از موبایلستان قصد داریم تا با اپلیکیشنهای مطرح خارجی و ایرانی که کاربران تلفنهای هوشمند جدید هوآوی میتوانند به سادگی به آنها دسترسی داشته باشند آشنا شویم.
حدود دو سال پیش بود که اختلافات بین یکی از بزرگترین شرکتهای چینی با ایالت متحده آمریکا افزایش یافت و هر هفته اخبار جدیدی را در این خصوص شاهد بودیم. هوآوی به عنوان تکنولوژی چین شناخته میشود که در زمینه تجهیزات مخابراتی، تلفن هوشمند، تبلت و محصولات مشابه فعالیت میکند. آمریکا حدود ده سال بود که هر از چند گاهی با برخی بیانیهها اعلام میکرد که هوآوی تکنولوژی آمریکا را به سرقت برده یا تحریمهای آمریکا را دور زده است. مواردی که تاکنون در دادگاهی اثبات نشدهاند و تنها در حد اتهام باقیمانده است. در تمام این موارد نیز هوآوی ادعاها را تکذیب کرده بود و در نهایت اعلام کرد که هیچ نگرانی در خصوص تحریمهای آمریکا ندارد. بسیاری معتقدند آمریکا با بهانهتراشی در واقع به دنبال محدود کردن و کاهش سرعت رشد هوآوی در دنیای تکنولوژی است، چرا که هوآوی هم توانست از شرکت اپل در بازار موبایل پیشی بگیرد و هم در تکنولوژی 5G از تمام شرکتهای مرتبط در دنیا جلوتر است، چیزی که دولت آمریکا چشم دیدن آن را ندارد.
مطالب مرتبط:
- آیا کاربران ایرانی گوشیهای جدید هوآوی محدودیتی هنگام کار با HMS خواهند داشت؟
- هرآنچه باید درباره سرویس های موبایل هوآوی (HMS) بدانیم
- با 100 اپلیکیشن محبوب و سازگار با سرویس موبایل HMS آشنا شوید
- امکان استفاده همزمان از اپلیکیشن های موبایلی هوآوی و سرویس های گوگل
بعد از این اتفاقات، آمریکا خرید محصولات هوآوی را تحریم کرد و شرکتهای وابسته نیز مجبور به عدم همکاری با این برند شدند که از اصلیترین آنها میتوان به گوگل و مایکروسافت اشاره کرد. اما تحریم شدن توسط گوگل موضوعی نسبتا ناخوشایند بود. زیرا از این پس محصولات جدید هوآوی تنها میتوانستند از نسخه متن باز اندروید استفاده کنند و امکان استفاده از خدمات گوگل مانند گوگل پلی، جیمیل و حتی اپلیکیشنهای سوم شخص که از طریق گوگل پلی در اختیار قرار میگرفتند نیز سلب میشد. البته باید توجه داشت که موضوع تحریم گوگل تنها مربوط به محصولات جدید هوآوی میشود و محصولات قبلی همانند گذشته میتوانند از خدمات گوگل استفاده کنند. بروزسانیهای امنیتی نیز به خاطر این موضوع با تاخیر مواجه میکرد. زیرا هوآوی باید منتظر انتشار عمومی بروزرسانی امنیتی اندروید میشد و سپس از طریق آن نسبت به انتشار مجددش برای محصولات خود اقدام میکرد که حدودا یک ماه تاخیر را به همراه داشت.
اما جالب است بدانید که هوآوی بعد از این ماجرا به هیچ وجه دلسرد نشد. GMS مخفف Google Mobile Services هست که معنای خدمات موبایلی گوگل را میدهد که در واقع برای محصولات جدید هوآوی تحریم شده بود. از این رو هوآوی نیز نسبت به طراحی و ارائه خدمات موبایل خود با نام HMS یا همان Huawei Mobile Services اقدام کرد که معنای خدمات موبایلی هوآوی را میدهد. با استفاده از این قابلیت کاربران محصولات جدید این شرکت میتوانند بسیاری از محدودیتهای ایجاد شده توسط گوگل را از بین ببرند و به صورت مستقل نسبت به بهرهگیری از بسیاری از اپلیکیشنها اقدام کنند.
HMS در واقع اکوسیستمی است که اپلیکیشنها و سرویسهای مختلف را در اختیار کاربران هوآوی قرار میدهد و از طریق آن میتوان به خیل عظیمی از اپلیکیشنها دسترسی داشت. هوآوی برای رفع مشکلات کاربران در زمینه دسترسی به اپلیکیشنها با بسیاری از ارائه دهندگان محتوا و همچنین توسعه دهندگان اپلیکیشنهای مطرح مذاکراتی انجام داده که در جریان آن تمام این اپلیکیشنها برای کاربران محصولات هوآوی نیز در دسترس قرار میگیرند.
باید اعلام کنیم که این مذاکرات تنها به اپلیکیشنهای مطرح خارجی مربوط نمیشود و اپلیکیشنهای ایرانی نیز مشمول میشوند. بدین وسیله تمام این کاربران قادر هستند تا از بسیاری از اپلیکیشنهای معروف و پرطرفدار ایرانی استفاده کنند.
تمام اپلیکیشنهای مطرح نظیر Instagram، Chrome، Firefox، Opera، Zapya، CleanMaster، Twitter، Telegram، Waze، Google Maps، Whatsapp و بسیاری از اپلیکیشنهای مطرح دیگر از طریق HMS در اختیار کاربران هوآوی قرار میگیرند. از سوی دیگر باید توجه داشت که تمام اپلیکیشنهای بانکی ایران نظیر همراه بانکهای ملت، ملی، رفاه، انصار، صادرات، کشاورزی و… نیز در این محصولات قابل استفاده هستند که در واقع تمام آنها را شامل میشود.
باید توجه داشت که بسیاری از توسعه دهندگان مطرح نیز در حال پشتیبانی از HMS یا به طور کلی گوشیهای بدون سرویسهای گوگل هستند که از جمله آنها میتوان به کافه بازار اشاره کرد. در حال حاضر بسیاری از سرویسهای مطرح فعلی ایرانی در اختیار کاربران محصولات این شرکت قرار دارند که از جمله معروفترین آنها میتوان به دیجیکالا، اسنپ، دیوار، فیلیمو، تلویبیون، لنز، تخفیفان، ترب و بسیاری دیگر اشاره کرد. در جدول زیر میتواند لیست نسبتا کاملی از اپلیکیشنهایی که کاربران HMS میتوانند از آنها به سادگی استفاده کنند را مشاهده کنید.
(برای مشاهده تصویر در سایز اصلی اینجا کلیک کنید)
همانطور که از این تصاویر پیداست، اپلیکیشنهای مطرح بسیار زیادی در این لیست قرار دارند و در واقع میتوان به سادگی از طریق آنها نیازهای روزمره را رفع کرد. البته نباید گفت که از طریق HMS تمام محدودیتهای گوگل از بین میرود. زیرا همچنان ممکن است یک بازی یا اپلیکیشن کم طرفدار ولی محبوب شما برای دستگاههای جدید هوآوی ارائه نشده باشد و باید کمی صبر کنید تا مشکل آن نیز مرتفع شود. اما اگر استفادهای عادی از تلفن هوشمندتان دارید، بدون شک گوشیهای مبتنی بر HMS میتواند تمام نیازهای شما را مرتفع سازد. نکته قابل توجه، فعالیت مستمر هوآوی روی سرویس موبایلش است که باعث میشود روز به روز بهبود یابد.
=======================بروزرسانی در تاریخ 16 بهمن 1399=======================
بر اساس آخرین اطلاعیه شرکت هوآوی، اپلیکیشن هایی که تحت پشتیبانی HMS هوآوی می باشد به شرح جدول زیر بروزرسانی شده است.
=======================بروزرسانی در تاریخ 16 بهمن 1399=======================
همانطور که در این مقاله از موبایلستان مطالعه کردید با HMS و برخی اپلیکیشنهای این سرویس آشنا شدیم. نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا شما نیز همانند ما معتقد هستید که محصولات جدید هوآوی به وسیلهHMS نگرانی خاصی در زمینه دسترسی به اپلیکیشنها ندارند؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان به اشتراک بگذارید.