تراز هفت برابری همراه اول نسبت به ایرانسل در بخش ترابرد سیمکارت
بررسی آخرین گزارش منتشر شده در خصوص آمار ترابرد سیمکارت اطلاعات بسیار جالبی را در اختیارمان میگذارد. همراه موبایلستان باشید تا نگاهی به این گزارش بیاندازیم.
شماره موبایل یا همان شماره سیمکارت یکی از مواردی است که رفته رفته تبدیل به بخشی از هویت یک فرد می شود و بعد از مدتی دیگر نمیتوان آن را به راحتی تعویض کرد. این در حالی است که گاهی خدمات ضعیف یک اپراتور یا خدمات بهتر و جذاب اپراتور دیگر باعث میشد که کاربران نیاز داشته باشند به اپراتور دیگر بروند و التبه استفاده از خدمات اپراتور جدید نیز نیازمند شماره موبایل جدید بود. این مشکل تا تیر ماه سال 1395 برقرار بود و بعد از آن با استفاده از راهکار MNP یا همان ترابرد شماره موبایل این مشکل برطرف شد.
مطالب مرتبط:
- بررسی عواقب اقدامات اپراتورها در خصوص پیامک های تبلیغاتی مزاحم
- مقایسه عملکرد اپراتورها در زمینه توسعه ارتباطات روستایی
- عملکرد بسیار مناسب همراه اول نسبت به سایر اپراتورها در زمینه کیفیت سرویس
- حمایت همراه اول از استارت آپها در تلکام برای دستیابی به تحول دیجیتال
ترابرد سیمکارت یک امکان بسیار خوب است که از تیر ماه سال 1395 به صورت آزمایشی و از شهریور همان سال به صورت رسمی انجام شد. در جریان این طرح کاربران توانستند اپراتور سیمکارت خود را بدون تغییر شماره موبایل، عوض کنند و از قابلیتهای اپراتور دیگر بهره ببرند. به این شکل که کاربرانی با شماره ایرانسل میتوانستند همان شماره خود را به شبکه همراه اول انتقال داده و از سرویسهای همراه اول استفاده کنند و برعکس.
همانند اغلب خدمات حوزه اینترنت و موبایل، رگلاتوری در بازههای زمانی مشخص گزارشهایی را در خصوص بحث ترابرد سیمکارت نیز منتشر میکند و اخیرا یک گزارش جدید در این خصوص منتشر شده است که نگاهی دقیق به آمار موجود در آن میتواند اطلاعات جالبی را در اختیارمان قرار دهد.
سیدمحمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگلاتوری اخیرا در گزارشی اعلام کردهاند که از زمان آغاز رسمی قابلیت ترابرد سیمکارت، دقیقا یک میلیون و 270 هزار و 698 ترابرد موفق بین اپراتورهای موبایل انجام شده است که شامل سیمکارتهای حقیقی و حقوقی میشود.
سیدمحمد امامی مدعی شده که با انجام این حجم از ترابرد، به نظر میرسد تب تغییر اپراتور سیمکارت فروکش کرده و در حال حاضر تمایل کمتری نسبت به تغییر اپراتور دیده میشود. اما با نگاهی به آخرین گزارش منتشر شده در این خصوص میتوان متوجه شد که این ماجرا همچنان داغ است.
در گزارش 1 بهمن 1398 در خصوص ترابرد سیمکارت، تعداد دقیق ترابرد ورودی و خروجی به هر اپراتور مشخص شده و در انتها نیز یک تراز کلی برای هر اپراتور مشخص شده است. در این گزارش همراه اول 617564 ترابرد ورودی و 552216 ترابرد خروجی داشته که در نهایت توانسته به تراز مثبت 65348 برسد. از سوی دیگر ایرانسل با 601230 ترابرد ورودی و 591654 ترابرد خروجی توانسته تراز 9576 عددی را به دست بیاورد. اپراتور رایتل نیز در این گزارش 53970 ترابرد ورودی و 128894 ترابرد خروجی داشته که در نهایت به تراز منفی 74924 رسیده است.
منظور از تراز در این گزارش، تفاوت میزان ورودی و خروجی به هر اپراتور است که در واقع هرچقدر این عدد مثبت و بزرگتر باشد، نشان از ترابرد بیشتر به آن اپراتور دارد. باید بدین نکته نیز توجه داشت که ترابرد بیشتر به یک اپراتور در نتیجه ارائه خدمات بهتر به کاربران است که باعث میشود افراد تمایل به تغییر اپراتورشان داشته باشند.
با مقایسه تراز ترابرد اپراتورها میتوان متوجه شد که همراه اول با تراز 65348 واحدی خود نسبت به تراز 9576 واحدی ایرانسل عملکردی حدود 7 برابر بهتر را از خود نشان داده است. اما رایتل بحث کاملا متفاوتی دارد. زیرا تراز این اپراتور منفی 74924 است و عملا حجم خروجی کاربران بسیار بیشتر از ورودی آنها بوده است. این میزان تفاوت در تراز همراه اول با سایر اپراتورها نشان میدهد که اپراتور اول کشور خدمات بهتری نسبت به سایر اپراتورها دارد و همین موضوع باعث میشود که کاربران سایر اپراتورها به سمت همراه اول ترابرد کنند.
همانطور که در این مقاله از موبایلستان مطالعه کردید، اطلاعاتی در خصوص میزان ترابرد اپراتورها بر اساس آخرین گزارش رگلاتوری به دست آوردیم و به عملکرد بهتر همراه اول در این خصوص پی بردیم. نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در میان بگذارید.