نتسنج پلاس، سامانهای که حتما دوستش خواهید داشت
نتسنج پلاس نام سامانهای است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول روزهای گذشته از آن رونمایی کرد. کاربران میتوانند از طریق این سرویس عملکرد اپراتورهای ثابت و سیار اینترنتی کشور را در نقطه نقطه خیابانهای شهر مورد بررسی قرار دهند. همراه موبایلستان باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص به دست آوریم.
چند روز پیش بود که وزیر جوان کشور (دکتر محمد جواد آذری جهرمی) در شبکههای اجتماعی خود خبر از یک رونمایی داد که در واقع نتیجه تلاش چند ساله این وزارت خانه بود. همه کاربران در این مدت گوشه چشمی به اکانت دکتر جهرمی داشتند تا هر چه زودتر با این سرویس جدید آشنا شوند. البته در این بین شاهد برخی شوخیهای عمومی در این خصوص نیز بودیم که اغلب همانند مسائل مربوط به پهباد پستی و لباس فضانوردی بودند.
مطالب مرتبط:
- مقایسه عملکرد اپراتورها در زمینه توسعه ارتباطات روستایی
- بسته اینترنت رایگان پیشنهادی در فضای مجازی دروغ است
- تراز هفت برابری همراه اول نسبت به ایرانسل در بخش ترابرد سیمکارت
- عذرخواهی وزیر ارتباطات بابت قطعی اینترنت و ارائه هدیه ای برای جبران حدودی مشکلات
اما با گذشت چند ساعت از این وعده، وزیر ارتباطات از سرویس جدید این وزارت خانه با نام نتسنج پلاس رونمایی کرد. سرویسی که از حق نگذریم، بسیار عالیست! نتسنج پلاس نام سامانهای است که کیفیت شبکه را در نقطه نقطه کشور گزارش میکند و کاربران از این طریق میتوانند بهترین اپراتور اینترنتی را از جنبههای مختلفی تشخیص داده و نسبت به خریداری سرویس از آن اقدام کنند. برای ورود به نتسنج پلاس از طریق لینک زیر اقدام کنید:
با ورود به این سامانه ابتدا به صورت خودکار سرویس اینترنتی شما تشخیص داده میشود و با کلیک روی گزینه ادامه میتوانید وارد بخش اصلی ماجرا شوید. البته اگر سرویس اینترنتی شما اشتباه تشخیص داده شود میتوانید با استفاده از دکمه ویرایش نسبت به اصلاح آن اقدام کنید. هرچند که در طول تستهای مختلفی که در شبکههای گوناگون انجام دادیم، در تمام موارد سرویس مورد استفاده به درستی تشخیص داده شد.
پوشش سراسری ارتباطات ایران شعاری است که برای نتسنج پلاس انتخاب شده است. بر اساس آماری که در این سایت منتشر شده،در حال حاضر ۸۷ درصد از جمعیت 80 میلیونی کشور به اینترنت پهن باند دسترسی دارند و ضریب نفوذ تلفن همراه نیز مرز 139 درصدی را رد کرده است. بدون شک این میزان از دسترسی یک خبر بسیار خوب است.
زمانی که وارد قسمت اصلی سایت میشوید، نقشه خیابانها و حتی کوچههای کشور دیده میشود که روی آنها نقاطی با رنگهای سبز، زرد، صورتی و قرمز دیده میشود. البته باید توجه داشت که این نقاط تنها زمانی نمایش داده میشوند که از طریق اینترنت سیمکارت وارد سایت شده باشید. زیرا در واقع هر نقطه نشانگر سطح کیفیت خدمات در آن موقعیت کوچک جغرافیایی است. در بخش کناری صفحه نیز مواردی نظیر وضعیت پوشش، کیفیت اینترنت، شکایات و تعرفهها نمایش داده میشود که با انتخاب هر یک از آنها میتوان به اطلاعات مختلفی در این خصوص دسترسی داشت.
با انجام دو کلیک روی خیابان و بخش مورد نظر نیز اطلاعات دقیق مربوط به آن منطقه نمایش داده میشود. که از طریق آنها میتوان به مقایسه عملکرد اپراتورهای مختلف در آن محل پرداخت. در سمت چپ صفحه نیز اگر اینترنت مربوط به سیمکارتها را انتخاب کرده باشید، گزینههای 3G ،4G و 2G نمایش داده میشوند که با انتخاب هر یک، سطح پوشش آنها در هر نقطه از خیابان نمایش داده میشود که بسیار جالب است.
اما بدون شک هر یک از کاربران نیازهای مختلفی از اینترنت نسبت به سایرین دارند. برای مثال بیشترین استفاده برخی از افراد از اینترنت برای کارهای اداری و تجاری است و برخی دیگر نیز برای بازی کردن از اینترنت استفاده میکنند. تماس اینترنتی (صوتی و تصویری)، دانلودهای حجیم و وب گردی نیز از جمله سایر استفادههایی است که کاربران میتوانند از اینترنت داشته باشند. با انتخاب گزینه کیفیت اینترنت در بخش سمت راست صفحه میتوان همه شرایط مذکور تعبیه شدهاند و کاربر میتواند عملکرد اپراتور خود را در بخشهای مختلف مشاهده کرده و همنچین آن را با عملکرد سایر اپراتورها در آن منطقه مقایسه کند.
در بخش شکایات نیز تمام شکایتهایی که کاربران ثبت کردهاند نمایش داده میشود که از طریق آن میتوان متوجه شد در کدام نقطه از شهر، کاربران از خدمات اپراتور خود ناراضی هستند و دلیل این نارضایتی چیست.
در بالای صفحه گزینهای به نام ویرایش وجود دارد که از طریق آن میتوانید وضعیت اینترنت در شبکههای اینترنت ADSL و اینترنت TD-LTE را نیز مشاهده کنید. در این بخشها نیز اطلاعات جالبی برای بررسی وجود دارد و بدون شک میتواند کاربران را در زمینه انتخاب بهترین اپراتور برای دسترسی به خدمات اینترنتی یاری کند. مثال ساده برای این ماجرا تستهایی بود که ما انجام دادیم. بر اساس تحقیقات نسبتا مختصری که ما انجام داده بودیم، در موقعیت جغرافیایی ما اینترنت ADSL شرکت شاتل عملکرد نسبتا بهتری نسبت به سایرین داشت و البته باید بگوییم که در این مدت نیز چندان از عملکرد آن راضی نبودیم. اما بعد از استفاده از نتسنج پلاس متوجه شدیم که شاتل در منطقه جغرافیایی ما رتبه پنجم را به دست آورده و ۴ شرکت دیگه خدمات بسیار بهتری در این منطقه ارائه میکنند و رتبه نخست نیز مربوط به هایوب بود. با این اوصاف بهتر است که ما نیز به سراغ این شرکت برویم تا خدمات بهتری در زمینه دسترسی به اینترنت به دست آوریم.
علاوه بر این که نتسنج پلاس کاربران را در جهت انتخاب اپراتور برتر یاری میکند، از سوی دیگر اقدامی بسیار بزرگ در جهت افرایش حس رقابت در بین شرکتهای اینترنتی است تا هر چه بیشتر نسبت به ارائه سرویسهای بهتر اقدام کنند. زیراکه در صورت عدم ارائه کیفیت اینترنت مناسب، کاربران قادر به تشخیص شرکت بهتر هستند و میتوانند به سادگی نسبت به تغییر سرویس خود اقدام کنند. به همین جهت نتسنج پلاس میتواند گامی بزرگ در جهت افزایش روحیه رقابتی اپراتورهای اینترنتی کشور باشد.
بر اساس متنی که در زیر صفحه نخست این سامانه قرار گرفته، نتسنج پلاس اطلاعات خود را به صورت میدانی از طریق پایش مداوم کیفیت شبکه اپراتورهای ثابت و سیار به دست میآورد و همین موضوع باعث میشود که اطلاعات موجود در این سرویس قابل اعتمادتر باشند. لازم به ذکر است که اطلاعات نمایش داده شده در سامانه مربوط به یک ماه گذشته است.
همانطور که در این مقاله از موبایلستان مطالعه کردید، سرویس نت سنج پلاس که اخیرا توسط دکتر جهرمی، وزیر ارتباطات کشور معرفی شد یک سامانه بسیار خوب برای مشاهده عملکرد اپراتورهای اینترنتی در نقاط مختلف شهرها و خیابانها است که میتواند کمکهای زیادی در جهت انتخاب شرکت برتر به کاربران کند. نظر شما در خصوص این سامانه چیست و چه تجربهای از استفاده از آن دارید؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در میان بگذارید.