مقایسه عملکرد اپراتورها در زمینه توسعه ارتباطات روستایی
بحث توسعه روستایی و افزایش دسترسی روستاییان به اینترنت موضوعی بسیار مهم است که اپراتورها با تمام توان در حال گام برداشتن در این مسیر هستند. آمار منتشر شده در این خصوص خبر از عملکرد بسیار خوب همراه اول نسبت به رقبا میدهد. همراه موبایلستان باشید.
بدون شک علاوه بر شهرنشینان، هموطنان بسیاری نیز در مناطق روستایی و محروم سکونت دارند که در شرایط فعلی تکنولوژی نیاز به ارتباطات کامل با دنیای اینترنت دارند. چند سالی است که موضوع توسعه روستایی در دستور کار دولت و اپراتورها قرار گرفته است و هر سه اپراتور کشور تا حد توان خود در تلاش هستند تا این موضوع را محقق کنند.
مطالب مرتبط:
- عملکرد بسیار مناسب همراه اول نسبت به سایر اپراتورها در زمینه کیفیت سرویس
- حمایت همراه اول از استارت آپها در تلکام برای دستیابی به تحول دیجیتال
- تقدیر وزیر ارتباطات از همراه اول برای خدمت رسانی مطلوب ایام اربعین
- ارائه آخرین دستاوردهای دیجیتال و سازمانی همراه اول در «تلکام پلاس»
چند روز پیش نشست اعضای فراکسیون فناوری اطلاعات مجلس برگزار شد و وزیر فناوری اطلاعات، دکتر محمد جواد آذری جهرمی مدعی شدند که:
براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار، وزارت ارتباطات در سال ۹۷ که کشور با رشد اقتصادی منفی ۴.۸ روبرو شد، به رشد اقتصادی مثبت ۱.۷ در حوزه ارتباطات دست یافت و در بخش فناوری اطلاعات نیز رشد اقتصادی مثبت ۶.۴ را تجربه کرد و سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۱.۷ به ۲.۸۸ رسیده است.
براساس سندی که در شورایعالی مجازی به تصویب رسید که در پی آن وزارت ارتباطات موظف به تامین زیرساختهای لازم برای این بخش شد، تاکنون ۸۰ درصد تکالیف خود را به انجام رسانده است، یعنی بخش زیرساخت برای توسعه شبکه ملی اطلاعات مطابق با شرایطی است که در سند ذکر شده است.
دکتر جهرمی همچنین افزود:
تکلیف وزارت ارتباطات براساس ماده ۶۷ قانون برنامه این است که تا پایان سال اجرای برنامه ۹۰ درصد روستاها به شبکه ارتباطی متصل شوند که تاکنون ۸۰ درصد آن محقق شده و تا پایان این دولت نیز ۱۰۰ درصد روستاها از این سرویسها بهرهمند خواهند شد.
اپراتورها در حال حاضر در تلاش هستند تا مناطق روستایی را به نسل 3G و 4G مجهز کنند. البته بدون شک در آینده نسل پنجم ارتباطات یا همان 5G نیز از راه خواهد رسید. وزیر ارتباطات در این خصوص گفته است:
نقشه راه نسل ۵ اینترنت ایجاد شده است، اما تا ۵ سال آینده اقتصادی میشود.
با نگاهی دقیقتر به آمار و ارقام میتوان متوجه شد که در زمان آغاز کار دولت یازدهم حدود 300 هزار نفر به پهن باند موبایل دسترسی داشتند که این میزان در حال حاضر به ۷۰ میلیون نفر رسیده است.
در تصویر زیر میتوانید تعداد سایتهای BTS تمام اپراتورها در مشاهده و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید.
همانطور که از تصویر بالا پیداست، مقام اول در زمینه تعداد دکلهای مخابراتی، مربوط به همراه اول میشود که فاصله نسبتا زیادی در تمام نسلهای ارتباطی نسبت به ایرانسل و رایتل دارد. البته چندی پیش نیز تحلیلی در خصوص میزان شکایات از اپراتورها داشتیم که در آن هم همراه اول نسبت به سایر اپراتورها عملکرد بسیار بهتری را ارائه کرده بود.
آمار موجود در تصویر زیر بسیار جالب است. در این آمار میزان پوشش شهرها، روستاها و جادهها به تفکیک در هر اپراتور ذکر شده است. همانطور که در تصویر پیداست، ایرانسل با تمام تبلیغات گسترده خود چندان هم که باید قوی عمل نکرده است و همچنان رتبه دوم را در اختیار دارد. از سوی دیگر همراه اول در تمام فاکتورها با فاصله زیادی قویتر عمل کرده و در واقع گام بسیار بلندی در جهت توسعه روستایی برداشته است. این در حالیست که چندان ادعای زیادی نیز در این خصوص ندارد و بدون مانورهای تبلیغات خاصی در مسیر دستیابی به توسعه روستایی گام بر میدارد.
نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در ارتباط باشید.