رمز دوم پویا چیست؟
رمز دوم پویا واژهای است که این روزها بسیار شنیده میشود. در این مقاله از موبایلستان قصد داریم تا با این واژه و تفاوت آن با رمز دوم عادی در کارتهای بانکی و پرداختهای اینترنتی آشنا شویم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
حملات فیشینگ یا همان سرقت پول از حساب بانکی با استفاده از ترفندهایی خاص یکی از مشکلاتی است که این روزها با حرکت در راهروهای پلیس فتا میتوان پی برد که افراد بسیاری را گریبانگیر خود کرده است. موضوع از این قرار است که افرادی سودجو با استفاده از صفحات جعلی یا روشهای دیگر اقدام به دریافت اطلاعات کارت بانکی مردم میکنند و سپس با استفاده از آن اطلاعات، نسبت به برداشت وجه از حساب وی اقدام میکنند.
مطالب مرتبط:
- بررسی اپلیکیشن های مفید بانکی و پرداخت
- هدف بانک مرکزی از ایجاد محدودیت برای USSD چیست؟
- خطر قرار گرفتن طولانی کارت بانکی در کنار گوشی موبایل
- هشدار پلیس فتا در مورد کارت های بانکی سرقتی و گمشده
حتما شما نیز تاکنون صفحات پرداخت اینترنتی را مشاهده کردهاید. در تمام این نوع پرداختها اطلاعاتی نظیر شماره کارت، تاریخ انقضا، رمز دوم و CVV2 لازم است تا یک پرداخت انجام شود. این اطلاعات نیز ثابت هستند و ممکن است فردی تا ۴ سال از یک رمز دوم استفاده کند. با این اوصاف اگر فردی به این چهار فاکتور دسترسی داشته باشد، به سادگی میتوانند پول حسابتان را خالی کند.
این مشکل باعث شد تا نهادهای مسئول تصمیماتی را در خصوص رفع آن بگیرند. چند ماهی است که اخباری در خصوص لغو امکان پرداخت از طریق رمز دوم ثابت به گوش میرسد و گفته میشود که افراد باید از طریق رمز دوم پویا نسبت به پرداختهای اینترنتی خود اقدام کنند.
رمز دوم پویا یک رمز مدتدار است که عموما بعد از ۶۰ ثانیه باطل میشود. شیوه انجام این کار نیز بدین صورت است که کاربران باید ابتدا قابلیت مذکور را برای کارت خود فعال کند و سپس از طریق اپلیکیشن یا پیامک یک رمز مدتدار بگیرد.
با انجام این کار بدون شک موضوع امنیت پرداختهای اینترنتی به مقدار قابل توجهی افزایش خواهد یافت و کاربران میتوانند با امنیت بیشتری پرداختهای خود را انجام دهند. از دیگر مزیتهای این طرح، امکان مشخص کردن مبلغ تراکنش از طریق اپلیکیشن است. بدین صورت که میتوانید مشخص کنید از طریق رمزی که ساخته شده، تا چه مبلغی میتوان پرداخت کرد که این خود یک قابلیت بسیار کاربردی در خصوص افزایش امنیت کارتهای بانکی به حساب میآید. البته امکان فعال سازی رمز پویا برای رمز اصلی کارتهای بانکی نیز وجود دارد که از طریق آن میتوان برای هر پرداخت کارتی یک رمز جدید ایجاد کرد که بدون شک امنیت پرداختهای کارتی از طریق پایانههای فروشگاهی (پوز) و عابربانکها را افزایش میدهد. اما به نظر میرسد که استفاده از رمز پویا برای رمز اصلی کارت باعث ایجاد برخی تاخیرها در پرداخت شود. زیرا باید برای هر کارت کشیدن، از طریق تلفن هوشمند یک رمز جدید دریافت کرد.
ما در طول روزهای آینده مقالهای کامل را در خصوص رمز دوم پویا و شیوه فعال سازی و استفاده از آن منتشر خواهیم کرد که از طریق آن میتوانید به سادگی رمز دوم پویا را برای کارتهای بانکی خود فعال کنید. شما همچنین میتوانید سوالات خود را در این خصوص از طریق بخش دیدگاههای این مقاله بپرسید تا ما در مقاله آموزشی مذکور تمام این سوالات را پاسخ دهیم.
دیدگاه شما