فناوری شارژ سریع 5 به شما این امکان را باتری را در ۵ دقیقه 50% پر کنید!
کوالکام سرعت شارژ سریع 5:شارژر 100 وات به شما این امکان را میدهد تا در عرض 5 دقیقه باتری را تا 50 درصد شارژ کنید. همراه موبایلستان به ادامه مطلب توجه فرماید.
مطالب مرتبط:
- ریلمی از فناوری جدید خود شارژر سریع 125 واتی اولترادارت رونمایی کرد
- سامسونگ گلکسی A91 با پردازنده اسنپ دراگون 855 و شارژر سریع 45 واتی!
- گلکسی نوت ۱۰ پلاس با وجود پشتیبانی از شارژ ۴۵ واتی، فاقد چنین شارژری خواهد بود
- شارژر USB-PD سونی با فناوری شارژ سریع 46.5 ولتی عرضه شد
کوالکام میخواهد فناوری شارژ سریع جدید به نام کوئیک شارژ 5(Quick Charge 5) را معرفی کند. اگر از شارژر گوشی خود ناراضی هستید این فناوری حتماً میتواند توجه شما را به خود جلب کند. این فناوری میخواهد عنوان شارژ سریع پادشاه را به دست بیاورد. این یک پرش گسترده از QC4 است ، که از سرعت 100 وات و بیشتر پشتیبانی میکند در حالی که باتری را 10 درجه سانتیگراد خنک تر نگه می دارد و برای بوت شدن 70٪ کارآمدتر است.
طبق آزمایشات کوالکام ،باتری 4500 میلی آمپر ساعتی میتواند در ظرف مدت 5 دقیقه باتری گوشی شما را از 0 تا 50 درصد شارژ کند. شارژ کامل چنین باتری 15 دقیقه زمان خواهد برد. این در مورد محلول شارژ دوگانه است که باعث افزایش باتری در دو سلول 2،250 میلی آمپر ساعتی متصل به صورت سری میشود تا ولتاژ آنها افزایش یابد. در این فناوری جدید شارژ سه گانه نیز پشتیبانی میشود.
با وجود اینکه بسیاری از گوشیهای موبایل هم اکنون از شارژرهای 100 واتی و حتی سریعتر از آن بهره میبرد ولی همهی آنها مختص به همان گوشی سازنده است اما فناوری شارژ سریع جدید کوئیک شارژ 5 کوالکام به صورت تجاری توزیع میشود و امکان بهکارگیری و پشتیبانی از آن در همه گوشیها نیز وجود دارد.آداپتورهای قدرت QC5 برای پشتیبانی از ولتاژهای خروجی بین 3.3 تا 20 ولت پشتیبانی کرده و حداقل با شدت جریان 3.3 یا 5 آمپری ps یا حتی در برخی از موارد جریان (برای واحدهای beefier) آمپر 5+را پوشش دهند.
این فناوری بر پایه استاندارد ارائه انرژی قابل تنظیم USB, Quick Charge 5 در بالای USB Power Delivery PPS ساخته شده است،اما آن را با سازگاری به عقب با QC2 و بعد گسترش میدهد. ومیتواند از سقف استانداردها فراتر رفته و ار توان 100 وات یا حتی بیشتر را ارائه دهد. همچنین می تواند با دستگاههای استاندارد USB PD و همچنین ابزارهای Apple (iPhone 7 و جدیدتر) کار کند.
کوالکام همچنین ادعا میکند که سیستم جدیدش از سیستمهای شارژ معمولی نسبت به تحویل پاور ساده نیز ایمن است. این ویژگی دارای 8 سطح حفاظت ولتاژ ، 3 سطح حفاظت جریان ، 3 سطح حفاظت حرارتی و 3 محافظت از تایمر را شامل میشود و به علاوه حفاظت از ولتاژ در 25 ولت است.همچنین ، تراشههای کنترل کننده شارژ در داخل گوشی وقتی با اعلام قابلیتهای خود با استفاده از پروتکلهای PD است،بنابراین کورکورانه به شارژر اعتماد ندارند. ویژگیهای آن را برای تعیین حداکثر جریان واقعی موجود در هنگام نگه داشتن چشم در دماسنجها،اندازهگیری میکند.
کوالکام انتظار دارد که شاهد رشد سریع شارژ 5 در تلفنهای هوشمند در سه ماهه سوم سال جاری میلادی باشد. کوالکام از دو تراشه کنترلکننده شارژ پردهبرداری کرد که تولید کنندگان کمپانیها میتوانند از آنها استفاده کنند این تراشهها با نامهای SMB1396 و MSB1398 است. آنها از ورودی سیمی و بیسیم پشتیبانی میکنند و بسته به طراحی سازنده تلفن،میتوان از آنها برای باتریهای1 سلولی و 2 سلولی نیز استفاده کرد (طراحی 1 سلولی به شارژ 45 وات محدود خواهد شد،که هنوز هم خیلی سریع است).برای نمونه در یک تلفن هوشمند با دو سلول باتری، ولتاژ شارژ ورودی 4.4 ولت به 8.8 ولت افزایش مییابد. بنابراین با همان محدودیتهای کابل شارژ که غالباً به شدت جریان 3.5 آمپر محدود میشود، میتوان ولتاژ بیشتری به بخش شارژ باتری گوشی رساند.
تراشه اسنپدراگون 865 و 865+ در حال حاضر از فناوری QC5 را پشتیبانی میکند ، اگرچه این بدان معنا نیست که گوشیهای فعلی و مجهز به این تراشهها میتوانند از شارژ سریع 5 استفاده کنند. (زیرا چیپست باید با تراشههای اسنپدراگون کنترل شارژ جدید SMB جفت شود).
همانطور که در این مقاله از موبایلستان مطالعه کردید کوالکام سرعت شارژ سریع 5:شارژر 100 وات به شما این امکان را میدهد تا در عرض 5 دقیقه باتری را تا 50 درصد شارژ کنید در این فناوری جدید شارژ سه گانه نیز پشتیبانی میشود. با وجود اینکه بسیاری از گوشیهای موبایل هم اکنون از شارژرهای 100 واتی و حتی سریعتر از آن بهره میبرد ولی همهی آنها مختص به همان گوشی سازنده است اما فناوری شارژ سریع جدید کوئیک شارژ 5 کوالکام به صورت تجاری توزیع میشود و امکان بهکارگیری و پشتیبانی از آن در همه گوشیها نیز وجود دارد.
دیگر مطالب پیشنهادی از موبایلستان:
- سامسونگ اگزینوس ۷۲۷۰ معرفی شد؛ اولین چیپ مختص گجتهای پوشیدنی
- کوالکام تراشهی اسنپدراگون Wear 1100 را برای گجتهای پوشیدنی معرفی کرد
- گوگل و تصاحب برند فیت بیت برای خلق گجت های پوشیدنی منحصربفرد
- اپل یکی از متخصصان گوگل را برای کار روی گجت های پوشیدنی حوزه سلامتی به استخدام خود درآورد