نتیجه رسمی ترابردپذیری از ابتدا تاکنون؛ کدام اپراتور برنده است؟
قابلیت ترابرد سیمکارت باعث شد که کاربران به سمت اپراتورهایی که خدمات بهتری ارائه میکردند بروند؛ اما نتیجه این طرح ملی که به زعم وزیر ارتباطات وقت «وزنکشی واقعی بین اپراتورهای تلفن همراه» بود، جالب توجه است که در این مقاله از موبایلستان قصد داریم نگاهی به آمار ترابرد بیاندازیم و با انتخاب کاربران آشنا شویم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ترابرد سیمکارت یا همان MNP یک امکان بسیار کاربردی است که قدمت آن در ایران کمتر از تعداد انگشتان یک دست است. چند سالی است که این امکان در اختیار کاربران سیمکارتهای ایرانی قرار گرفته است و از طریق آن میتوانند با حفظ شماره، اپراتور سیمکارتشان را تغییر دهند. این طرح در زمان وزارت دکتر واعظی شروع به کار کرد و توانست با استقبال خوبی مواجه شود.
مطالب مرتبط:
- خدمات ویژه همراه اول و دسترسی رایگان به سامانه شاد به دانشآموزان و دانشجویان
- اعلام آمادگی ٢٢ شرکت دانش بنیان برای مشارکت در پروژه های حوزه افتا همراه اول
- استقبال از عزاداریهای آنلاین محرم فراتر از انتظار بود
- فناوری تلفن همراه در ایران 26 ساله شد
- کمک همراه اول به مناطق محروم اهواز
با وجود اینکه برخی انتظار داشتند با شروع چنین طرحی در ابعاد ملی، مشتریان اپراتور همراه اول (به دلیل قدمت بیشتر این اپراتور) به سمت ایرانسل تغییر مسیر دهند و حتی در مصاحبههای رسمی مختلفی از ریزش شدید مشترکان اپراتور اول خبر دادند، اما آمار و ارقام فعلی، اطلاعات متفاوتی را ارائه میکند.
در واقع ترابرد به کاربران امکان میدهند که برای مثال شماره همراه اولی خود را نظیر 0912 نگهداشته و اپراتور آن را به یک اپراتور دیگر نظیر ایرانسل یا رایتل انتقال دهند و برعکس. چنین امکانی باعث میشد که کاربران با تغییر اپراتور خود نیازی به تغییر شماره نداشته باشند و با همان شماره قبلی از خدمات اپراتور دیگر استفاده کنند.
دکتر واعظی که وزیر وزارت ارتباطات در دولت قبلی بودند، از این طرح به عنوان «آزمایش واقعی اپراتورها» و وزنکشی یاد میکردند. در واقع بر اساس این طرح هر اپراتوری که خدمات بهتر و مناسبتری داشت باید با استقبال رو به رو میشد و کاربران به سمت آن میرفتند. با نگاهی به آمار و ارقام میتوان متوجه شد که در طول این مدت حدود 654 هزار کاربر از سایر اپراتورها به همراه اول ترابرد کردهاند و حدود 582 هزار کاربر از این اپراتور به سایر اپراتورها ترابرد کردهاند.
این آمار در سمت ایرانسل 632 هزار کاربر است که وارد این اپراتور شدهاند و البته 626 هزار کاربر ایرانسلی نیز اپراتورهای دیگر را گزینه بهتری دانسته و ترابرد کردهاند.
رایتل نیز 59 هزار کاربر ورودی به شبکه خود داشته که البته 137 هزار کاربر آن نیز به اپراتورهای دیگر ترابرد کردند.
در مجموع میتوان گفت که همراه اول بعد از اجرای طرح ترابرد، توانست 71 هزار کاربر را به سمت خود از سایر اپراتورها جذب کند و این میزان برای ایرانسل 5 هزار کاربر بوده است.
در سوی دیگر رایتل تراز منفی دارد و بعد از طرح ترابرد 77 هزار کاربر خود را از دست داده است. با این اوصاف میتوان متوجه شد که اپراتور اول کشور در این زمینه عملکرد بسیار بهتری داشته و توانسته است که با ارائه خدمات بهتر کاربران زیادی را از سایر اپراتورها به سمت خود بکشاند.
نظر شما در این خصوص چیست و شما کدام اپراتور را برای ترابرد سیمکارت خود انتخاب میکنید؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در میان بگذارید.