بررسی عواقب اقدامات اپراتورها در خصوص پیامک های تبلیغاتی مزاحم
با وجود کاهش چشمگیر پیامک های تبلیغاتی ، اما همچنان مشکلاتی در این زمینه دیده میشود که اغلب مربوط به سیمکارتهای شخصی هستند. همراه موبایلستان باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
پیامک های تبلیغاتی تا چند ماه پیش موضوعی به حساب میآمدند که داد هر ایرانی را بلند کرده بودند. اما در حال حاضر چنین پیامهای مزاحمی بسیار کاهش یافته و بدون شک اقدامات وزیر جوان، آذری جهرمی، در این خصوص شایسته تقدیر است.
با وجود اینکه در حال حاضر پیامک های تبلیغاتی بسیار کمی ارسال میشوند و این پیامها دیگر با سرشمارههای شرکتی نیستند، اما همچنان گاهی شاهد برخی از آنها هستیم. سازمان تنظیم مقررات به صورت پیوسته در حال شناسایی شمارههای مزاحم بوده و نسبت به مسدود سازی آنها اقدام میکند. حتی بسترهای مختلفی را نیز طراحی کرده است تا کاربران از طریق آنها بتوانند نسبت به معرفی اینگونه شمارهها اقدام کنند.
مطالب مرتبط:
- همراه اول برای جوانان سیمکارت دائمی با 50 درصد تخفیف میفروشد
- مقایسه عملکرد اپراتورها در زمینه توسعه ارتباطات روستایی
- عملکرد بسیار مناسب همراه اول نسبت به سایر اپراتورها در زمینه کیفیت سرویس
- حمایت همراه اول از استارت آپها در تلکام برای دستیابی به تحول دیجیتال
بر اساس آماری که منتشر شده، اغلب این پیامها از شمارههای شخصی ارسال میشوند. شمارههایی که اغلب فاقد هویت درستی هستند. از این رو است که توجه به موضوع ثبت نام درست و کامل سیمکارتها بسیار مهم جلوه میکند. سازمان تنظیم مقررات در هر فصل گزارشهای مختلفی را در خصوص میزان سیمکارتهای فعال و غیرفعال هر اپراتور منتشر میکند که نگاهی به جزئیات این گزارشها میتواند اطلاعات جالبی را در اختیارتان بگذارد.
بدون شک این اقدامات سازمان تنظیم مقررات در خصوص رعایت مشتری مداری و حقوق مصرف کنندگان است و بی شک اپراتورها نیز باید به بهترین وجه در این خصوص گام بردارند. اما با نگاهی کلیتر میتوان متوجه شد که این موضوع در برخی از اپراتورها چندان مورد توجه قرار نمیگیرد. ایرانسل در طول چند سال گذشته تعداد بسیار زیادی از سیمکارتهای خود را به صورت خام و بدون ثبت نام کامل فروخته بود و همین موضوع باعث شد تا کاربران زیادی در خصوص مزاحمتهای تلفنی و پیامکی دچار مشکل شوند. مدتی بعد اقداماتی صورت گرفت تا سیمکارتهای فعال بدون مشخصات، غیرفعال شوند که این خود نیز مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد. زیرا برخی از کاربران این سیمکارتها افرادی عادی بودند که هیچ مزاحمتی هم نداشتند اما مجبور شدند تا مجددا به دفاتر پیشخوان مراجعه و نسبت به ثبت نام دوباره سیمکارت خود اقدام کنند.
سازمان تنظیم مقررات در گزارشی که آذر ماه امسال منتشر کرد اطلاعات مختلفی را راجب هر اپراتور ارائه داده بود که در این بخش قصد داریم نگاهی کلی به آنها بیاندازیم. بر اساس این گزارش اپراتور همراه اول تا آذر 98 حدود 20.1 میلیون سیمکارت دائمی و 66.8 میلیون سیمکارت اعتباری فروخته که از این میزان به ترتیب 18.6 میلیون سیمکارت دائمی و 43 میلیون سیمکارت اعتباری فعال هستند و باقی آنها غیرفعال شدهاند. در مجموع 61.7 میلیون سیمکارت از 86.9 میلیون سیمکارت فروخته شده همراه اول فعال هستند.
در سمت دیگر اپراتور ایرانسل تا آذر ماه 1398 حدود 3.5 سیمکارت دائمی و 81.4 میلیون سیمکارت اعتباری فروخته است که از این میزان 2.4 میلیون سیمکارت دائمی و 47.4 میلیون سیمکارت اعتباری در حال حاضر فعال هستند. با این اوصاف ایرانسل با 49.8 میلیون سیمکارت فعال از 85 میلیون سیمکارت فروخته شده، حجم بالایی از سیمکارتهای غیرفعال دارد که بدون شک همین موضوع تاکنون مشکلات بسیاری را به همراه داشته است.
این مشکل در اپراتور سوم کشور یا همان رایتل نیز دیده میشود. تا بازه زمانی مذکور رایتل حدود 150 هزار سیمکارت دائمی 9.2 میلیون سیمکارت اعتباری فروخته است که از این میزان 95 هزار سیمکارت دائمی و 4.3 میلیون سیمکارت اعتباری فعال هستند. در مجموع رایتل 9.4 میلیون سیمکارت واگذار کرده است که از این میزان تنها 4.4 میلیون سیمکارت در حال حاضر فعال هستند.
با مقایسه میزان فروش و فعال بودن سیمکارتهای هر سه اپراتور کشور میتوان متوجه شد که همراه اول در این زمینه عملکردی به مراتب بهتر از سایر اپراتورها دارد و این میتواند موضوع مهمی در خصوص انتخاب اپراتور تلفن همراه باشد.
همانطور که گفته شد در حال حاضر سیمکارتهایی که هویت چندان درستی ندارند نسبت به ارسال پیامک های تبلیغاتی اقدام میکنند و اغلب این شمارهها نیز شخصی هستند. در این مقاله از موبایلستان نگاهی به این موضوع انداختیم و تعداد سیمکارتهای فعال و غیرفعال اپراتورهای ایرانی را با یکدیگر مقایسه کردیم. نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و کاربران موبایلستان در میان بگذارید.